Blog Image

Weblog de Zwart Schildersbedrijf b.v.

Een mooi voorbeeld van hoe duurzaam kwalitatief schilderwerk kan zijn.

Projecten Posted on 9 juni 2023 19:42:46

Voor de fam. Delfos te Beetsterzwaag mochten we onlangs de buitenzijde van de woning opnieuw schilderen, tijdens de verbouwing in 2003 was deze voor het laatst door ons bedrijf geschilderd.

Begin 2022 werden we uitgenodigd door dhr. Delfos om het buitenschilderwerk te bekijken voor een offerte. We waren aangenaam verrast toen we hoorden dat dit zo’n lange periode had overbrugt en zelfs nog in een hele goede staat verkeerde. In mei/juni 2023 hebben we de woning na 20 jaar! weer mogen schilderen. Na de werkzaamheden hebben we een mooie brief ontvangen deze is hieronder te bekijken.

Gebruikte systemen:

2003 – Wijzonol LBH Hoogglans en Wijzoplex muurverf

2023 – Wijzonol SDT ULTRA HOOGGLANS en ClimateCoating ThermoProtect



Onderhoudsproject 70 woningen in opdracht van Thús wonen

Projecten Posted on 11 juli 2022 17:53:14

In samenwerking met Thús Wonen vervullen wij hier de rol als regisserende hoofdaannemer.

De werkzaamheden bestaan uit schilderwerk, vernieuwen van door houtrot aangetaste delen, voegwerk, vernieuwen bitumendaken, asbestsanering, plaatsen kunststof kozijnen en schoonmaakwerkzaamheden.



Restauratie buitenschil Doniawei 33 Damwâld

Projecten Posted on 11 juli 2022 15:56:25

In 2020 en 2021 is deze bijzondere woning welke gebouwd is in 1891 gerestaureerd. Gelijktijdig is door Bouwbedrijf van der Werf uit Dokkum de voormalige praktijkruimte omgebouwd in een bijpassende stijl. De werkzaamheden die we hier samen met onze onderhoudspartners hebben verricht zijn het vernieuwen van zink, pirons, dakwerk, houtrotherstel, ornamentenherstel, overspanningsbeveiliging, vergulden, beglazing en schilderwerk. Van de eigenaars hebben we naderhand een hele mooie bedankbrief mogen ontvangen.



Planmatig onderhoud aan de buitenzijde van 154 woningen.

Projecten Posted on 21 juli 2021 10:16:31

In samenwerking met Thús Wonen vervullen wij hier de rol als regisserende hoofdaannemer, bij 10 van de 154 woningen worden ook energetische maatregelen toegepast zoals het aanbrengen van tripleglas, spouw, kruipruimte en dakisolatie.

De werkzaamheden bestaan verder uit schilderwerk, vernieuwen van door houtrot aangetaste delen, voegwerk, vernieuwen bitumendaken, asbestsanering, plaatsen kunststof kozijnen en schoonmaakwerkzaamheden.



Onderhoud, isolatie en renovatie van 105 woningen te Damwâld

Projecten Posted on 19 oktober 2019 11:40:16

In samenwerking met Thús Wonen wordt momenteel bij 105 woningen in Damwâld totaal onderhoud uitgevoerd, wij vervullen hierin de rol als regisserende hoofdaannemer. De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van dakgoten; nieuwe kunststof kozijnen plaatsen; na-isolatie; voegwerk; renoveren van badkamers, keukens en toiletten; het vervangen van dakbedekkingen; asbestsanering en het buiten- en binnen-schilderwerk.



Groot onderhoud Kerktoren Hervormde gemeente Damwâld / wijk Ikkerwâld

Projecten Posted on 16 juni 2017 18:26:59

In opdracht van de Hervormde gemeente vindt groot onderhoud plaats aan de kerktoren. De toren wordt behandeld met Wijzonol SDT ultra Hoogglans.



105 woningen in de Westereen

Projecten Posted on 30 mei 2017 15:08:21

Voor opdrachtgever Thús wonen te Dokkum wordt door ons het totaal onderhoud aan de buitenschil van 105 woningen in de Westereen gerealiseerd.

De werkzaamheden bestaan uit sanering van asbest, voegwerkzaamheden, timmerwerk, zink-werk, bitumen daken vernieuwen, schoonmaakwerk en schilderwerk.



Groot onderhoud brug Mieden

Projecten Posted on 29 maart 2017 12:03:58

Onlangs is dit winter project gerealiseerd in opdracht van Gemeente Dantumadiel. In samenwerking met MCU Coatings is bij de werkzaamheden gebruik gemaakt van een Polyurea verfsysteem welke in de offshore is ontwikkeld voor gebruik in extreem lastige omstandigheden variërend van pool kou tot woestijnhitte.